Miért éri meg jobban a RENOVA  léc nekem?

Azon túl hogy az anyagvastagságban és merevségben ( a hengerlésből adódó élek és peremezések miatt ) a legtöbb gyártmányt felülmúlja, még van egy lényeges szempont. A fedőszélessége egy lécnek közel 12 cm, azaz 120 mm. Tehát egy 90 mm-es léchez képest 30 %-al jobb a takarása! 
Tehát 1m kerítéshez, 7 db RENOVA léc felhasználása szükséges (2,5 cm hézaggal), míg a keskenyebb 90 mm széles lécekből 9 db (2,5 cm hézaggal) kell  ugyanahhoz.
Tehát az árak összehasonlításakor a lemezvastagság mellett, nagyon lényeges szempont az elemek szélessége, takarása! 

Renova kerítésléc vagy trapézlemez?

 
Az nem kérdés, hogy egy trapézlemezes kerítés effektive olcsóbban jön ki kerítés felület négyzetméter áron, mint egy “léces” megoldás, még ha az két oldalon festett is. Ugyanakkor egy trapézlemezes, nem átlátható kerítésen a szél sem fúj keresztül. Mi történik egy idősebb vagy gyengébb alappal ellátott kerítéssel, ha egy 70-80 km/órás szél rendesen belekap? Kiborítja, de minimum jól megdönti. Tehát ilyen esetben mivel jár jobban hosszú távon? Igen, a RENOVA kerítésekkel.

Mindkét oldalon színesek az elemek?

Igen. A lécek hengerlését főleg 0,5 mm vastag, mindkét oldalon festett, fahatású vagy egyszínű horganyzott és festett síklemez alapanyagból végezzük. A hengerlésből adódóan az elemeken számos merevítő él kerül kialakításra, valamint a két széle is falcolást kap. Ezzel biztosítjuk, hogy az elsőre vékonynak tűnő acéllemez kerítésünk merev és masszív kerítés kialakítását teszi lehetővé. Gyártási hossz 50 és 250 cm között választható!

Hogyan tudom leadni a megrendelésem?

Rendelését leadhatja emailben ertekesites@renovashop.hu, személyesen telephelyünkön vagy a keresett típusok esetében az alábbi linkeken elérhető űrlapok segítségével.

Ha tudja a pontos méreteket, színt és számlázási adatokat akkor kattintson az alábbi linkekre a megrendelő űrlap kitöltéséhez:

RENOVA-HOME

RENOVA-SHB

RENOVA-GARDEN

Házhoz is szállítják az elemeket?

Igen, igény szerint házhoz is szállítunk. Ezt saját járművel, gyűjtőfuvaros túrajárattal tudjuk megoldani, előre egyeztetett időpontban. A házhozszállítás költsége egységesen 7.900 Ft Magyarország területén.

Hol tudom megtekinteni az elemeket?

Nyíregyházi telephelyünkön – a Kinizsi Pál utca 3. szám alatt – nyitvatartási időben szívesen állunk rendelkezésére.

Illetve egyre több viszonteladó partnerünknél, akiket a Partnerek oldalunkon talál.

Partnercégünk (Matracdepó Kft) üzleteiben is elhelyeztünk bemutató állványokat, ezek nyitvatartási időben tekinthetőek meg (üzletenként változó). Az adott üzlet címéhez és elérhetőségéhez kattintson a megfelelő linkre:

 1. Matracdepó Debrecen
 2. Matracdepó Debrecen Auchan
 3. Matracdepó Eger
 4. Matracdepó Miskolc
 5. Matracdepó Győr
 6. Matracdepó Székesfehérvár
 7. Matracdepó Szolnok
 8. Matracdepó Veszprém
 9. Matracdepó Budapest

Kivitelezést is vállalnak?

Gyakran kapjuk meg ezt a kérdést is, de azt valljuk: Mindeki maradjon a kaptafánál! Mi gyártjuk illetve forgalmazzuk az acél kerítés elemeket. A kerítéselemeket egyébként bárki egyszerűen és gyorsan felszerelheti, hiszen csak csavarozni kell azokat. Nem szükséges hozzá egyéb vezető sín, felfogató papucs stb. Csak 4-6 db csavar kell hozzá!

Hogyan tudok árajánlatot kérni?

Az ajánlatkérés menete nagyon egyszerű:

 1. Kattintson ide, vagy a piros árajánlatkérés gombra a jobb felső sarokban.
 2. A mezők kitöltésével kérje egyedi árajánlatunkat.
 3. Az ajánlatot maximum 2-3 munkanapon belül elkészítjük és elküldjük az Ön által megadott email címre.

Hogyan lesz tartós a kerítésem?

Az általunk forgalmazott acél kerítéselemek alapanyaga horganyzott és festett acéllemez, ezáltal kitűnően ellenáll a víznek, párának, ugyanakkor egy nem megfelelően kezelt, rozsdás fogadó szerkezetről, zártszelvényről átveheti a rozsdát.

Éppen ezért a felszerelés előtt nagyon fontos a fogadó vasszerkezet megfelelő előkészítése, esetleg cseréje.

Milyen méretben rendelhetőek az elemek?

Fontos: Mi mindenkinek egyedi méretet gyártunk, nem kell megvennie típusméreteket. Csak a tényleges méretet fizeti!

Hossz:  Egyes típusoknál a minimálisan rendelhető hossz 50 cm, míg a maximális 250 cm.  Ennél hosszabbat se szállítás, se szerelés szempontjából nem érdemes gyártani, bár egyedi esetben ez is megoldható.

Szélesség: Az elemek szélessége profiltól függően 11.5 cm – 12 cm között van. Bizonyos mértékű (0,5-1,0 mm) méretbeli különbség előfordulhat az elemek szélessége között.

Milyen vastagok a kerítéselemek?

Jellemzően 0,5 mm-es síklemezből gyártjuk az acél kerítéselemeket. 

Mivel hengerléssel készülnek, az így kialakított élek és peremezések teszik igazán merevvé és ellenállóvá fém kerítés elemeket a külső erőhatásokkal szemben.

Milyen gyakran kell újrafestenem az elemeket?

Röviden a válasz: soha!

Az elemek alapanyaga horganyzott és festett acéllemez. Épp olyan, mint amiből a nagy raktárcsarnokok, vagy a fémlemez tetőfedések készülnek. A Prémium típusok anyaga megegyezik, a fém ereszcsatornához használt acéllemezzel.

Tehát a horgany ( rozsdagátlás ) és festégréteg ( rozsdagátlás és esztétika ) együttesen biztosítják, hogy a lemezkerítése akár több évtizedig eredeti színben pompázzon. Önnek nincs más dolga, mint pihenni és élvezni a napsütést (kerítésfestés nélkül).

Van valamilyen minimális megrendelési mennyiség?

Minimális mennyiség nincs, de a rendeléseket mennyiségük alapján 3 sávba soroljuk:

 • 1-49 lécfolyóméter között bruttó 5.000 Ft kismennyiségi felár kerül felszámításra
 • 50-99 lécfolyóméter között bruttó 2.500 Ft kismennyiségi felár kerül felszámításra
 • 100 lécfolyóméter felett nem számítunk fel felárat

Hogyan lehet felszerelni az acél kerítéselemeket?

Átlátható: A leggyakoribb felszerelési mód. Általában 2-3 cm-es közökkel szokták felszerelni a kerítéselemeket, így egy klasszikus, mutatós kerítés lesz a végeredmény.

Nem átlátható: Ha a kertjében inkább el szeretne rejtőzni a kíváncsi tekintetek elől, akkor akár átláthatatlanra is szerelheti a kerítéselemeket. Ilyenkor nincs köz két léc között, hanem szorosan egymás mellé vannak felszerelve.

Vízszintes: Természetesen vízszintesen is felszerelhetőek a kerítéselemek. Ilyen esetben egy kevés átfedést számolunk rá a hosszra, hogy szép folytonos legyen a kerítés. A 220 cm-es maximum hossz itt is érvényes, ezért ha két oszlop között ennél nagyobb a távolság, akkor több rövidebb elemmel számolunk majd.

Mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelésem?

Az előleg beérkezésétől számítva nagyjából 4-6 hét alatt érkeznek meg Önhöz a megrendelt elemek. Természetesen, ha telephelyi átvételt választ, akkor 2-4 hétre rövidülhet.

Milyen karbantartást igényelnek az elemek?

A kerítéselemek kialakításánál kifejezetten ügyelünk arra, hogy teljesen csapadék, vihar és napsugárzás (UV) ellenálló legyen a kerítés. Önnek nincs más dolga, mint megfelelően felszerelni a “léceket”.

Mire használhatom még az acél kerítéselemeket?

Az elemek nem csak kerítésként, hanem árnyékolók, pergolák vagy kocsibeállók készítéséhez is felhasználhatóak. Esetleg megfelelő lehet még állattartó épületek válaszfalaként, vagy terménytárolók kialakításánál, ahol a szellőzés alapkövetelmény.

Természetesen ezek kialakításánál mindig figyelembe kell venni az elemek teherbírását és úgy megválasztani a támasztás, felfogatás sűrűségét.

Kerítésrendszereket is forgalmaznak?

Jelenleg csak a kerítéselemeket – és természetesen az elemekhez passzoló csavarokat – értékesítjük, azonban éppen fejlesztés alatt van egy horganyzott, hegesztést nem igénylő rendszer, ami alkalmas lesz családi és ipari felhasználásra egyaránt. Egyelőre sajnos kerítésrendszerek gyártásában, oszlopok építésében és kivitelezésben nem tudunk segíteni.