Gyakran Ismételt kérdések

Miért éri meg jobban a RENOVA léc nekem?

Azon túl hogy az anyagvastagságban és merevségben (a hengerlésből adódó élek és peremezések miatt) a legtöbb gyártmányt felülmúlja, még van egy lényeges szempont. A fedőszélessége egy lécnek közel 12 cm, azaz 120 mm. Tehát egy 90 mm-es léchez képest 30%-kal jobb a takarása!

Így 1 méternyi kerítéshez 7 db RENOVA léc felhasználása szükséges (2,5 cm hézaggal), míg a keskenyebb 90 mm széles lécekből 9 db (2,5 cm hézaggal) kell ugyanahhoz.

Tehát az árak összehasonlításakor a lemezvastagság mellett nagyon lényeges szempont az elemek szélessége, takarása is!

Renova kerítésléc vagy trapézlemez?

Az nem kérdés, hogy egy trapézlemezes kerítés effektive olcsóbban jön ki kerítés felület négyzetméter áron, mint egy “léces” megoldás, még ha az két oldalon festett is.

Ugyanakkor egy trapézlemezes, nem átlátható kerítésen a szél sem fúj keresztül.

Mi történik egy idősebb vagy gyengébb alappal ellátott kerítéssel, ha egy 70-80 km/órás szél rendesen belekap?

Kiborítja, de minimum jól megdönti.

Tehát ilyen esetben mivel jár jobban hosszú távon?

Igen, a RENOVA kerítésekkel.

Mindkét oldalon színesek az elemek?

Igen! A lécek hengerlését főleg 0,5 mm vastag, mindkét oldalon festett, fahatású vagy egyszínű horganyzott és festett síklemez alapanyagból végezzük. A hengerlésből adódóan az elemeken számos merevítő él kerül kialakításra, valamint a két széle is falcolást kap. Ezzel biztosítjuk, hogy az elsőre vékonynak tűnő acéllemez kerítésünk merev és masszív kerítés kialakítását teszi lehetővé. Gyártási hossz 50 és 250 cm között választható!

Hogyan tudom leadni a megrendelésem?

Rendelését leadhatja emailben az ertekesites@renovashop.hu címen, személyesen telephelyünkön vagy a keresett típusok esetében az alábbi linkeken elérhető űrlapok segítségével.

Ha tudja a pontos méreteket, színt és számlázási adatokat, akkor kattintson az alábbi linkekre a megrendelő űrlap kitöltéséhez:

Házhoz is szállítják az elemeket?

Igen, igény szerint házhoz is szállítunk. Ezt saját járművel, gyűjtőfuvaros túrajárattal tudjuk megoldani, előre egyeztetett időpontban. A házhozszállítás költsége egységesen 9.900 Ft Magyarország területén.

Hol tudom megtekinteni az elemeket?

Személyesen nyíregyházi vagy nyirádi telephelyünkön (melyek címeit a Telephelyek menüpont alatt találja) nyitvatartási időben szívesen állunk rendelkezésére.

Partnercégünk (Matracdepó Kft) üzleteiben is elhelyeztünk bemutató állványokat, ezek nyitvatartási időben tekinthetőek meg az ország több pontján (ez üzletenként változó).

Kattintson ide és tekintse meg az elérhető üzletek listáját.

Hogyan lesz tartós a kerítésem?

Az általunk forgalmazott acél kerítéselemek alapanyaga horganyzott és festett acéllemez, ezáltal kitűnően ellenáll a víznek, párának, ugyanakkor egy nem megfelelően kezelt, rozsdás fogadó szerkezetről, zártszelvényről átveheti a rozsdát.

Éppen ezért a felszerelés előtt nagyon fontos a fogadó vasszerkezet megfelelő előkészítése, esetleg cseréje.

Milyen méretben rendelhetőek az elemek?

Hossz: A minimálisan rendelhető hossz 50 cm, míg a maximális 250 cm lehet. Ennél hosszabbat se szállítás, se szerelés szempontjából nem érdemes gyártani. Az elemek hosszát centiméteres pontossággal kérjük megadni.

Szélesség: Az elemek szélessége profiltól függően 11.5 cm és 12 cm között változik.

Milyen vastagok a kerítéselemek?

Az egyoldalon festett egyszínű, az egyoldalon festett famintás és a kétoldalon festett famintás kerítéselemek 0.5 mm vastag acéllemezből készülnek.

Az általunk használt alapanyagok általában 0.5 mm lemezvastagságúak. Az SHB import termékek 0.45 mm anyagvastasággal készülnek.

Mivel a lécek hengerléses eljárással, többszörös falcolással készülnek, ezért azok merevsége ennél a lemezvastagságnál is kitűnő.

Milyen gyakran kell újrafestenem az elemeket?

Röviden a válasz: soha!

Az acél kerítéselemek olyan bevonattal gördülnek le a gyártósorról, amely hatására akár 10-15 éven keresztül is eredeti színében pompázik majd a kerítés. Önnek nincs más dolga, mint pihenni és élvezni a napsütést (kerítésfestés helyett).

Van valamilyen minimális megrendelési mennyiség?

Minimális mennyiség nincs, de a rendeléseket mennyiségük alapján 3 sávba soroljuk:

  • 1-49 lécfolyóméter között bruttó 5.000 Ft kismennyiségi felár kerül felszámításra
  • 50-99 lécfolyóméter között bruttó 2.500 Ft kismennyiségi felár kerül felszámításra
  • 100 lécfolyóméter felett nem számítunk fel felárat
 
További felárak:
  • több mint 10 különböző méret esetén bruttó 10.000 Ft,
  • több mint 20 különböző méret esetén bruttó 20.000 Ft gyártási felárat vagyunk kénytelenek felszámolni.
Hogyan lehet felszerelni az acél kerítéselemeket?
  • Átlátható: A leggyakoribb felszerelési mód. Általában 2-3 cm-es közökkel szokták felszerelni a kerítéselemeket, így egy klasszikus, mutatós kerítés lesz a végeredmény.
  • Nem átlátható: Ha a kertjében inkább el szeretne rejtőzni a kíváncsi tekintetek elől, akkor akár átláthatatlanra is szerelheti a kerítéselemeket. Ilyenkor nincs köz két léc között, hanem szorosan egymás mellé vannak felszerelve.
  • Vízszintes: Természetesen vízszintesen is felszerelhetőek a kerítéselemek. A 250 cm-es maximum hossz itt is érvényes, ezért ha két oszlop között ennél nagyobb a távolság, akkor több rövidebb elemmel számolunk majd.
Mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelésem?

Az előleg beérkezésétől számítva átlagosan 4-6 hét alatt érkeznek meg Önhöz a megrendelt elemek. Ez magában foglalja a gyártás, szállítás szervezés és házhozszállítás idejét is.

Igen gyakori azonban, hogy vevőink az általunk gyártott termékeinket (Renova-HOME, Renova-GARDEN, Renova-LINE típusok) akár 2-3 héten belül is kézhez kapják. Ez az idő tovább rövidülhet, amennyiben telephelyi átvétellel rendeli meg a kerítéselemeket.

Milyen karbantartást igényelnek az elemek?

A kerítéselemek kialakításánál kifejezetten ügyelünk arra, hogy teljesen csapadék, vihar és napsugárzás (UV) ellenálló legyen a kerítés. Önnek nincs más dolga, mint megfelelően felszerelni a “léceket”.

Mire használhatom még az acél kerítéselemeket?

Az elemek nem csak kerítésként, hanem árnyékolók, pergolák vagy kocsibeállók készítéséhez is felhasználhatóak. Esetleg megfelelő lehet még állattartó épületek válaszfalaként, vagy terménytárolók kialakításánál, ahol a szellőzés alapkövetelmény.

Természetesen ezek kialakításánál mindig figyelembe kell venni az elemek teherbírását és úgy megválasztani a támasztás, felfogatás sűrűségét.

Mi szükséges még a felszereléshez?

Az általunk gyártott és forgalmazott kerítéselemekhez nem szükséges speciális fogadó szerkezet vagy rögzítő sín.

Elég csak önmetsző csavarokkal a fogadó zárszelvényhez közvetlenül hozzácsavarozni, a rövidebb léceket 4 db, a 1.5 méter felettieket 6 db csavarral ajánljuk rögzíteni.